fenix2111 napisał:
Witam Grupe, potrzebuje imformacji odnosnie tacierzynskiego, moja zona urodzila pare dni temu czekam na aktu urodzenia i wszystkie dokumenty potrzebne zeby ubiegac sie o tacierzynskie , pracuje od 11 lat w norwegi , mam taka sytuacje ze moj szef to taki norweski oszust , poniewaz na stronie skattetaten widniej ze pracuje do 22.08.2021 roku, ale mam umowe na stale i zadnego wypowiedzenia mu nie dalem ze bede pracowac do tego czasu , a mowilem mu ze chce pobierac ten zasilek , co w takiej sprawie zrobic jak bym zostal nielegalnie zwolnione ze to ja sie zwolnilem i czy ten zasilek moze mi zosatac zabrany ?? interesuje mnie czy pracodawca moze nie wyslac papierow potrzebnych do nav i co sie dzieje w tej sytuacji ?? jak wygloda sytuacja jak opuszczam mieszkanie na okres tacierzynskiego czy musze miec dalej zamedowanie w norwegi zeby pobierac to swiadczenie ?? prosze o pomoc
Pracodawca MOŻE wszystko, jeżeli jest to poparte Kodeksem Pracy oraz Wewnętrznym Zakładowym Regulaminem Pracy.
Zamiast zaogniać sprawę trzeba było się grzecznie spytać dlaczego właśnie taki tekst widnieje na tej stronie o której pisałeś wyżej.
Możliwe jest to, że taki zapis daje mu jakąś swobodę w działaniu, a może likwiduje firmę ITD. ITK. ITZ z Y.